Monday, June 24, 2024
Banking QuizQuant

Quantitative Aptitude: Simplification Questions Set 6

Directions: What value should come in place of x in the following questions?

  1. 42% of 450 + 20% of 385 – 15% of 320 = x
    A) 299
    B) 261
    C) 276
    D) 223
    E) 218
    View Answer
      Option E
    Solution: 

    189 + 77 – 48 =  218
  2. 14 × 21 + 16 × 28 – 14 × 15 + 18 × 13 = x
    A) 766
    B) 822
    C) 752
    D) 887   
    E) 793
    View Answer
     Option A
    Solution:
    294 + 448 – 210 + 234 = 766
  3. 14% of 250 + 65% of 380 – 13% of 630 = x
    A) 232.1
    B) 195.1
    C) 247.1
    D) 200.1
    E) 170.1
    View Answer
     Option D
    Solution:

    35 + 247 –  81.9 = 200.1  
  4. 703 ÷ 19 × 13 + 24% of 250 – 18% of 450 = x
    A) 380
    B) 430
    C) 460
    D) 520
    E) 530
    View Answer
      Option C
    Solution: 

    37 × 13 + 60 –  81 = 460
  5. 1243 + 2369 + 598 ÷ 23 × 2 –  16= x
    A) 3756
    B) 3089
    C) 3529
    D) 3729
    E) 3408
    View Answer
     Option E
    3612 + 26 × 2 –  256 =  3408
  6. √1849 + √3136 ÷ 641/3 – √676 = x
    A) 31
    B) 18
    C) 19
    D) 29
    E) 37
    Spoiler title
     Option A
    Solution:

    43 + 56 ÷ 4 – 26 =  31 
  7. √1156 × 1044 ÷ 29 – 26% of 550 = x
    A) 1199
    B) 1021
    C) 1081
    D) 1265
    E) 1170
    View Answer
     Option C
    Solution:
    34 × 36 –  143 = 1081
  8. 35% of 540 + √1369 – 423 ÷3 = x
    A) 104
    B) 54
    C) 85
    D) 74
    E) 98
    View Answer
     Option C
    Solution:
    189 + 37 – 141 = 85
  9. 45% of 260 + 27441/3 ÷ 3431/3 – 12% of 150 = x
    A) 114
    B) 101
    C) 112
    D) 110
    E) 129
    View Answer
     Option B
    Solution:
    117 + 14 ÷ 7 –  18 = 101
  10. 16 × 47 + √2209 – 342 + 123 = x
    A) 1423
    B) 1371
    C) 1577
    D) 1448
    E) None of these
    View Answer
     Option B
    Solution:
    752 + 47 – 1156 + 1728 = 1371

 

 

0