Monday, June 24, 2024
Banking QuizQuant

Quantitative Aptitude: Simplification Questions Set 4

What approximate value should come in place of question mark (?) in the following questions?

  1. 286.04×11.646+65.37×54.08=?+137.989
    A)  7000
    B)  6750
    C)  6800
    D) 6700
    E) 6680
    View Answer
      Option C
    Solution:
    ?+137.989=286.04×11.646+65.37×54.08

    286×12 + 65×54
    3432+3510 = 6942
    Or, ?+138 = 6942
    ?=6942-138=6804 = 6800
                  
  2. 85943 – 71206 + 37517 – 3512 + 119 = ?
    A) 48870
    B) 43780
    C) 42680
    D) 46590
    E) None of these.
    View Answer
      Option A
    Solution:
    85940 – 71200 + 37520 – 3510 + 120 = 48870
                  
  3. 20440÷639.890=√(?)
    A)  984
    B)  1110
    C) 900
    D) 1084
    E) 1200
    View Answer
      Option D
    Solution:
    √(?) = 20440÷640 = 31.99 = 32 = 32×32 = 1084
                  
  4. 122.05% of 120+149.99% of 150=?
    A)  371
    B)  380
    C)  350
    D) 385
    E) 360
    View Answer
      Option A
    Solution:
    (122×120/100)+(150×150/100)

    = (146.4+225)
    = 371.4 = 371
                  
  5. (9.899)3×(2.399)2×(4.005)4=?
    A)  144800
    B) 140000
    C) 1428200
    D) 1458000
    E) None of these.
    View Answer
      Option C
    Solution:
    (9.9)3×(2.4)2×(4)4 =
    (970.299)×(5.76)×256
    (970.3)×(5.75)×256 = 1428281.6 = 1428200
                  
  6. 999.99÷25.012 = ? – 235.448
    A) 265
    B) 255 
    C) 275
    D) 285
    E) None of these.
    View Answer
      Option C
    Solution:
    1000/ 25 = ? – 235

    40 = ? – 235
    ? = 235+40 = 275
                  
  7. 633.72-569.21÷(11.9% of 80)=?
    A)  6.667
    B)  575
    C) 7
    D) 600
    E) None of these.
    View Answer
      Option B
    Solution:
    ?
    =633.72-569.21÷(11.9% of 80)  = 634-570÷(80×12)/100 = 634-570/9.6 =634 – 59.375 =575 (appx)
                  
  8. 67.99 -11.78 + 19.63 =? + 22.41
    A)  56
    B)  54
    C)  58
    D)  60
    E)  52
    View Answer
      Option B
    Solution:
    67.99 -11.78 + 19.63 =?+ 22.41
    68 – 12+20 = ? + 22  = 88-12 -22 = 54
                  
  9. (49.999)2+(59.96)2+(64.501)2 =?
    A)  16425
    B)  12369
    C)  10260
    D)  13425
    E)  None of these.
    View Answer
      Option C
    Solution:
    ?=(500)2+(60)2+(64.5)2 = 2500+3600+4160.25 = 10260
                  
  10. √1225 +  √2209 –  √5329 =  √?
    A)  81
    B)  9
    C) 18
    D) 729
    E) None of these.
    View Answer
      Option B
    Solution:
    √1225 +  √2209 –  √5329 =  √?
    35+47-73 = 9=  √81
                  

 

0